Neformalni programi

Obrazovni sektor poduzetništva i EU fondova

Poduzetnička akademija (EU)

Trajanje programa:
18 sati
Broj polaznika:
8-16
Mjesta održavanja:
ST

Ustanova za obrazovanje odraslih Adriatic Educatio provodi program "PODUZETNIČKA AKADEMIJA". Program je namjenjen jačanju poduzetničkog potencijala na ciljanim ili dogovorenim područjima jedinica lokalne samouprave u svrhu povećanja konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva kroz module i pripremu za prijavu projekata EU-fondova. Usvajanjem ovog programa, kratkoročno i dugoročno rezultirati će jačanju samih jedinica lokalne samouprave.

Ulaskom Hrvatske u EU sve se više javlja potreba za projektima koji će se financirati iz EU fondova u sektoru malog i srednjeg poduzetništva, s posebnim naglaskom na Europski fond za regionalni razvoj (European Regional Development Fund).

Koncept programa baziran je na presjeku različitih mogućnosti poduzetnika u korištenju ERDF-a s posebnim naglaskom na natječaj "Jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva " za sektora malog i srednjeg gospodarstva, industrije, turizma i usluga. U narednim godinama strateškog razdoblja od 2014. do 2020. godine predvidja se da će godišnji iznos bespovratnih sredstava iz EU fondova biti oko 300 mil.eura.

EKO Poduzetnička akademija u poljoprivredi (EU)

Trajanje programa:
18 sati
Broj polaznika:
8-16
Mjesta održavanja:
ST

Ustanova za obrazovanje odraslih "Adriatic Educatio" od ove godine organizira edukaciju koja je namijenjena OPG- ovima, samostalnim djelatnicima i obrtnicima u poljoprivredi, tvrtkama koje se bave uzgojem poljoprivredne hrane i svima onima koji svoj proizvod žele plasirati na tržište pod nazivom „Eko proizvod“.

Nakon edukacije polaznici će steći kompetencije o uvođenju metodologije i uspostave EKO oznake, o distribuciji i prodaji eko proizvoda, povezivanju istih sa tržištem i turizmom i te funkcioniranju EU fondova, posebice iz Europskog fonda za ruralni razvoj (Agricultural Fund for Rural Development, EAFRD), fonda iz kojeg će Hrvatskim poduzetnicima biti dostupno nešto više od 2 milijarde eura u narednih sedam godina.

UVJETI UPISA:

 1. Navršenih 18 godina života
 2. Motivacijsko pismo/sažetak poslovne ideje
 3. Osobna iskaznica

Trajanje programa ovisi o edukacijskom paketu, ovisno o odabranom programu:

 1. Jednodnevnom u trajanju od 12 školskih sati - BASIC
 2. Dvodnevnom u trajanju od 16 školskih sati - ADVANCED
 3. Trodnevnom trajanju od 24 školska sata - PRO ADVANCED

*Edukacija se može održati ukoliko se prijavi minimalan broj polaznika - grupa od 8 polaznika

Poduzetnička akademija u turizmu (EU)

Trajanje programa:
18 sati
Broj polaznika:
8-16
Mjesta održavanja:
ST

Ustanova za obrazovanje odraslih "Adriatic Educatio" od ove godine organizira ciklus edukacija koji je namijenjen poduzetnicima, obrtnicima, direktorima poduzeća, upravljačkom kadru u turizmu, te svima onima koji u budućnosti žele otvoriti i uspješno voditi vlastito tvrtku/obrt,a posebno projektima inovativnog pristupa, potiču održivi razvoj,a u svrhu prelaska na cjelogodišnje turističko poslovanje.

Program poduzetničke akademije u turizmu namijenjen je potencijalnim poduzetnicima koji posjeduju razrađenu poduzetničku ideju bez upisanog obrta ili tvrtke, i "mladim" poduzetnicima s datumom upisa najkasnije 5 godina unatrag.

Ulaskom Hrvatske u EU sve vise se razmišlja o projektima koji ce se financirati iz EU fondova u sektoru malog i srednjeg poduzetništva,s posebnim naglaskom na Europski fond za regionalni razvoj (European Regional Development Fund-ERDF). Poduzetnici u turizmu RH su u prilici ukoliko imaju na raspolaganju 25- % vlastitog novca za ulaganje u projekt koji zadovoljava kriterije koje postavlja EU su u mogućnosti dobiti ostatak potrebnih sredstva za financiranje.

Druga su prilika strukturni fondovi u kojima turizam nije izdvojen kao poseban projekt,no turistički projekti mogu aplicirati kroz projekte istraživanja razvoja novih business modela,stvaranje klastera, uz pomoć kojih se i velike turističke tvrtke mogu javiti na natječaj. Izuzetno je važno paziti da budu jasni ciljevi i modeli financiranja te upravo zbog toga postoji Poduzetnička Akademija u turizmu koja pruža poduzetnicima potrebnu infrastrukturu na početku razdoblja 2014-2020.

UVJETI UPISA:

 1. Navršenih 18 godina života
 2. Motivacijsko pismo/sažetak poslovne ideje
 3. Životopis
 4. Nacrt poslovnog plana – kratki opis osobne i poslovne ambicije, poslovne ciljeve i razrada poslovne ideje ukoliko se radi o pojedincima koji nemaju otvoren obrt ili tvrtku
 5. Osobna iskaznica

Trajanje programa ovisi o edukacijskom paketu, ovisno o odabranom programu:

 1. Jednodnevnom u trajanju od 12 školskih sati - BASIC
 2. Dvodnevnom u trajanju od 12 školskih sati - ADVANCED
 3. Trodnevnom u trajanju od 18 školskih sati - PRO ADVANCED
 4. Četverodnevnom u trajanju od 24 školska sata - PREMIUM PRO ADVANCED

*Edukacija se može održati ukoliko se prijavi minimalni broj polaznika za jednu grupu - grupa od 8 polaznika.