Neformalni programi

Obrazovni sektor ugostiteljstva i turizma

Barmen/ica

Trajanje programa:
34 sata
Broj polaznika:
8-16
Mjesta održavanja:
ŠI, ST, DU, ZD, ZG

NASTAVNE CJELINE:

  1. Ugostiteljsko posluživanje i barsko poslovanje
  2. Povijest JAP-a u Hrvatskoj
  3. Svjetski destilati
  4. Socijalne vještine u ugostiteljstvu i turizmu
  5. Praktičan rad
  6. Slobodan stil/flaire style
  7. Projektni zadatak

UVIJETI ZA UPIS:

  1. Osobe sa srednjom turističko-ugostiteljskom školom
  2. Osobe koje posjeduju minimalno jednu sezonu radnog iskustva u navedenim poslovima

Savjetnik/ice za vino

Trajanje programa:
34 školska sata
Broj polaznika:
8-16
Mjesta održavanja:
ŠI, ST, DU, ZD, ZG

NASTAVNE CJELINE:

  1. Posluživanje autohtonih vina Hrvatske
  2. Svjetska vinska i vinogradarska područja
  3. Socijalne vještine u ugostiteljstvu i turizmu
  4. Utjecaj vina na zdravlje
  5. Praktičan rad
  6. Projektni zadatak

UVIJETI ZA UPIS:

  1. Osobe sa srednjom turističko-ugostiteljskom školom
  2. Osobe koje posjeduju minimalno jednu sezonu radnog iskustva u navedenim poslovima

Savjetnik/ice za pivo

Trajanje programa:
30 sati
Broj polaznika:
8-16
Mjesta održavanja:
ST, ZG

NASTAVNE CJELINE:

  1. Povijest piva
  2. Tipovi i vrste piva
  3. Sirovine u proizvodnji piva
  4. Prodajne vještine „mala škola prodaje“
  5. Točenje piva

UVIJETI ZA UPIS:

  1. Osobe sa srednjom turističko-ugostiteljskom i prehrambeno-tehnološkom školom
  2. Osobe koje posjeduju minimalno jednu sezonu radnog iskustva u navedenim poslovima

Specijalist/ica za eno gastro poslove

Trajanje programa:
210 sati
Broj polaznika:
16
Mjesta održavanja:
ST, ZG

NASTAVNE CJELINE:

  1. Strani jezik
  2. Komunikacijske-prezentacijske vještine
  3. Upselling
  4. Stručne vještine
  5. Praktična nastava

UVIJETI ZA UPIS:

  1. Osobe sa srednjom turističko-ugostiteljskom školom
  2. Osobe koje posjeduju minimalno jednu sezonu radnog iskustva u navedenim poslovima

Specijalist/ica za poslove u baru

Trajanje programa:
210 sati
Broj polaznika:
16
Mjesta održavanja:
ST, ZG

NASTAVNE CJELINE:

  1. Strani jezik
  2. Komunikacijske-prezentacijske vještine
  3. Upselling
  4. Stručne vještine
  5. Praktična nastava

UVIJETI ZA UPIS:

  1. Osobe sa srednjom turističko-ugostiteljskom školom
  2. Osobe koje posjeduju minimalno jednu sezonu radnog iskustva u navedenim poslovima